IV – de la ce vine și cu ce ne ajută ?

Așadar ce este IV-ul ? Ajută la ceva sau trebuie să știm neapărat de el?

Răspunsul depinde de tine și de cât de perfecționist ești. IV vine de la Individual Value și reprezintă “cât de perfect” este un pokemon. Acesta are valoarea cuprinsă între 0 și 100% în funcție de valorile de Stamina, Attack și Defense atribuite aleator oricărui pokemon. Un pokemon cu IV perfect face diferența cu până la câteva procente într-o luptă cu un alt pokemon ce are IV 0. Atenție însă ! Move set-ul este mai important și face o diferență mult mai mare.

IV-ul influențează valoarea CP-ului maxim pe care îl poate avea un pokemon, iar cum CP-ul se înmultește cu valoarea de bază a unui atac – tadaa ! De aici și o diferență de DPS între pokemoni, pe lângă cea evidentă de valori din Stamina și Defense.

Site-uri pentru calcularea IV-ului :

https://thesilphroad.com/research

https://pokeassistant.com/main/ivcalculator

Cum se folosesc : selectați un pokemon, introduceți CP, HP, costul de Stardust necesar pentru Power up și dacă pokemonul a fost “Powered up” până acum. IV-ul reprezintă mai multe combinații posibile de Stamina, Attack, Defense și vă vor apărea de obicei sub forma unui range (de exemplu 50%-90%). Acesta se stabilește mai clar după mai multe Power ups.

https://pogobag.me

Acest site este asemănător PokeAdvisor-ului, așadar vă sfătuiesc să îl folosiți cu precauție. Nu a fost interzis încă de Niantic, iar din această cauză este foarte solicitat. Față de site-urile de mai sus care se bazează pe niște formule și estimări, acest site preia informațiile direct din serverele Niantic și vă arată IV-ul exact.

Dacă sunteți în deplasare și nu aveți acces la un PC, puteți încerca să instalați o aplicație IV calculator pe telefon. La o căutare rapidă avem ca exemplu GoIV (Pokemon IV Calculator) sau IV Calculator for Pokemon GO (pe Android).

Profesorul Oak va poate ajuta sa intelegeti si mai bine ce inseamna IV-ul.

Professor Oak explains IVs in GO

Așadar, întrebări? Aveți vreun pokemon cu IV perfect?